Inspirace ke tvoření: Jak vytvořit Macramé měsíc?

Krásný nový týden!

Mám pro vás novou inspiraci ke tvoření. Tentokrát si společně ukážeme, co za krásné Macramé dekorace se dá vytvořit s našim dřevěným měsícem. Pojďme na to!

1. Jednoduchý Macramé Měsíc jako Lapač snů

Dřevěný měsíc si obmotejte za pomocí příze kolem dokola. Doporučujeme Bobbiny 3ply 3 mm regular anebo Bobbiny Junior 3 mm která se vám nebude mít tendenci rozmotávat. Konec příze si buď háčkem vytáhněte pod 2-3 řadami a zastřihněte anebo ji můžete přilepit tavnou pistolí k měsíci.

Poté jen za pomocí připevňovacího uzlíku zavěste libovolný počet příze visící směrem dolů. Přízi si můžete ozdobit dřevěnými korálky a nebo na nich vytvořit Macramé soudek (Mini video návod jak na něj najdete na mém Instragramu).

Macramé měsíc si v závěru můžete ozdobit i sušeným kvítím, která ji dodá ještě větší něžnost. Tuto kombinaci naprosto miluji.

2. Macramé měsíc ozdobený lístečky/peříčky

Dřevěný měsíc si můžete opět obmotat za pomocí příze kolem dokola.

Poté jen s pomocí připevňovacího uzlíku zavěste libovolný počet příze visící směrem dolů. Na obrázku vidíme, že rozpletená příze má tendenci se vlnit a proto už z minulých inspirací poznáme, že je to příze Bobbiny 3ply 3 mm regular.

Na výrobu Macramé listů/peří budete potřebovat klubíčka Bobbiny 3 mm regular a pro dokonalé zastřižení naší Dřevěnou šablonu na Macramé listy, která vám už navždy usnadní práci s lístečky, ostré nůžky s hřebenem a lak na vlasy.

A jak lístečky vyrobit? Na to jsem vám našla krásný video návod na Youtube od Macramé tvůrkyně z ciziny.

➡️ Youtube Návod

3. Macramé měsíc jako mandala

Na tuto nádhernou dekoraci budete potřebovat přízi Bobbiny 3mm regular, kterou lze snadno a až do hladka rozčesat.

Přízi si připevňovacím uzlíkem přiděláte k delší straně měsíce. Poté za pomocí dvojitého plochého uzlíku vytvoříte trojúhelníky, které za pomocí dvojitého kroužkovacího uzlíku jakoby ohraničíte. Poté stačí přízi už jen rozčesat Macramé hřebenem a zastřihnout ostrými nůžkami.

Ale pro snadnější postup jsem vám opět našla Macramé tutorial z tvorby cizinců na Youtube.

➡️ Youtube Návod

4. Macramé měsíc s Andělkou

Macramé měsíc si také můžete ozdobit Macramé Andělkou, která z dekorace udělá něco výjimečného. Výjimečného třeba jako osobní dárek pro vaše milované, který můžete ozdobit ještě našim dřevěným srdíčkem s nápisem.

Můj podrobný video návod na Macramé Andělku na YouTube.

➡️ Video Návod na Macramé Andělku

Malý Tip: nezapomeňte si Macramé měsíček ozdobit světýlky a dodat vašemu domovu útulnou atmosféru.

Doufám, že se vám tato malá inspirace líbila a pokud dostanete chuť jít okamžitě něco vytvořit 🤩, moc ráda to uvidím na svém Instragramu. Stačí mě označit @tvorim.duhu.

S láskou Kamča 🌈

Všechny obrázky jsou zdrojem: www.pinterest.com

Zanechat komentář