Inspirace ke tvoření: Jak na Macramé kabelku?

Krásný den moji milí ♥️.

Tak jako každý měsíc pro vás mám novou inspiraci ke tvoření! Ale dnes to nebude žádná dekorace do vašeho obýváku nad gauč nebo do pokojíku nad dětskou postýlku. Dnes to bude praktická a dokonalá Macramé kabelka, kterou si dokážete zvládnout vyrobit všichni, to mi věřte 🙏🏻. A pokud byste přeci jen měli pochyby, tak jsem vám našla Video návod pro inspiraci na YouTube, který najdete na konci emailu 😁.

Tak pojďme na to! 😍👏🏻

MACRAMÉ KABELKA!

Jakou přízi budeme potřebovat?

To je na tom opět to kouzlo Macramé, protože je vlastně jedno jakou přízi si vyberete. Z každé totiž dokážete vyrobit dokonalou Macramé kabelku. Jediné co bych vám poradila je, že pro začátečníky, kteří toho prozatím moc nenauzlíkovali bych zvolila přízi nerozčesávací, která se vám nebude mít tendenci rozmotávat a ušetříte si svoje nervy 😁.

Příze nerozčesatelná je například příze Bobbiny Junior 3 mm a Bobbiny Premium 5 mm. Nebo moje Duhová příze 3 mm Pastelka.

A pro ty, kteří už pár Macramé uzlíků vytvořili, bych klidně doporučila přízi rozčesávací, u které můžete právě klopu/vršek Macramé kabelky rozčesat a vznikne vám dokonalý a nepřéhlednutelný "boho efekt"!

Příze rozčesatelná je například příze Bobbiny 3 mm regular, Bobbiny XXL 5 mm anebo Bobbiny 3PLY regular, která vám po rozčesání udělá maličko zvlněný efekt tím, že je trojitě stočená.

Příklad psaníčka z příze:

1. obrázek jsou Bobbiny Premium 5 mm

2. obrázek je 3PLY 3 mm regular ⬇️

Jaké Macramé uzlíky budete potřebovat umět?

Opět Macramé kouzlo a ano vím, že vám to říkám stále dokolo, ale ono je to opravdu tak jednoduché 😁, protože na celé tělo psaníčka budete potřebovat pouze dvojitý plochý uzel do prostoru. Jeho video návod najdete na mém Instragramu @tvorim.duhu ⬇️.
https://www.instagram.com/p/Cn_V8JtIBEu/

Na zakončení klopy/vršku Macramé kabelky pak stačí udělat dvojitý plochý uzel do špičky a ten zakončit dvojitým kroužkovacím uzlíkem. Jeho video návod na ukázce do tvaru X najdete také na mém Instragramu ⬇️
https://www.instagram.com/p/CdbDbEODTqO/

Vršek kabelky pak můžete ozdobit třeba Macramé borůvkou, neboli Macramé korálkem 😍. Video návod opět najdete tady ⬇️
https://www.instagram.com/p/Cc5i94CjuX8/

A jak udělám Macramé popruh ke kabelce?
Budou vám stačit 2 libovolné karabinky, já doporučuji ty srdíčkové 😁. Macramé přízi za pomocí připevňovacího uzlíku přiděláte na karabinku. Pak jen stačí nauzlíkovat dvojitým plochým uzlem požadovanou délku popruhu a připevnit k druhé karabince za pomocí očka a obtočení kolem dokola, třeba jako u Macramé andělky opasek.

Anebo pro zajímavý vzhled popruhu můžete zkusit udělat plochý uzel spirálový. Video návod najdete tady ⬇️
https://www.instagram.com/reel/CcUj7L2D0d5/

Ale protože není nad to se na celý postup podívat a načerpat nejdříve inspiraci, jak svojí kabelku vytvořit, našla jsem vám jeden hezký Video návod na YouTube od Macramé tvůrkyně z ciziny.
https://www.youtube.com/watch?v=rQc5lL1zXR8

DALŠÍ DOPORUČENÝ MATERIÁL KE TVOŘENÍ MACRAMÉ KABELKY:
Kovová karabinka průvlek 25 mm
Kovová karabina SRDCE 15 mm
Tupá jehla plastová

Moc doufám, že se vám tato inspirace bude líbit a pokud se do svojí Macramé kabelky pustíte, moc ráda uvidím výsledek! Stačí mě označit na mém Instragramu nebo Facebooku @tvorim.duhu.

S láskou vaše Kamča 🌈

Všechny obrázky jsou zdrojem: https://cz.pinterest.com/search/pins/?q=macramé%20purse&rs=filter

 

Zanechat komentář