Inspirace ke tvoření: Jak na Macramé andělská křídla?

Krásný páteční den naše tvořivé duše 🌈!

Blíží se víkend a tak pro vás máme zase malou macramé inspiraci na to, co si vytvořit.

Inspirace na Macramé Andělská křídla

Andělská křídla jsou nádhernou dekorací do obývacích pokojů anebo do ložnice, kde vám okamžitě vykouzlí pocit útulna!

A jejich výroba je opravdu jednoduchá a zvládne ji opravdu každý!

Jaké macramé uzlíky budete potřebovat umět?

Celou podstatou andělých křídel je připevňovací uzlík a uzlík dvojitý kroužkovací. To je na tom to kouzlo!

A co budete potřebovat za materiál k výrobě?

A to je další kouzelná věc, protože budete potřebovat pouze 2 věci!

1) Dřevěnou tyč 40 cm (popřípadě ošetřený klacek z lesa. Na ošetření doporučujeme umýt nečistoty, sundat kůru a potřít lněným olejem)

2) Macramé přízi, celé klubko 100 m

Ale jakou přízi mám použít? Vlastně jakoukoliv! Záleží nejvíc na tom, zda se rozhodnete konce andělských křídel rozčesat a nebo nechat viset!

Příklady typů příze:

Andělská křídla z příze Bobbiny 5 mm Premium , která nejde rozčesat, ale bude se vám s ní pracovat do začátku úplně nejlépe, protože se příze nemá tendenci rozmotat! Pokud máte v plánu udělat kříla malého rozměru, tak můžete použíti i přízi Bobbiny 3 mm Junior, která je jen menším provedení.

Andělská křídla z příze Bobbiny 3 PLY 3mm regular, která jde rozčesat. Příze vám zanechá po rozčesání lehce vlnitou strukturu, viz foto. Ale i přesto se příze tolik nerozmotává a pracuje se s ní velmi dobře.

Andělská křídla z Bobbiny 3 mm regular , která jde také rozčesat, ale až úplné do hladké struktury a zanechá ten nejněžnější vzhled celých křídel. Příze má tendenci se rozmotávat, ale mnohem snadněji se rozšeše. Já jsem vždy vytvářela Andělská křídla právě z příze 3 mm regular. Pokud budete chtít udělat křídla většího rozměru a ušetřit si práci, můžete použít přízi Bobbiny XXL 5 mm regular, která je silnější verzí.

Vzpomínka 28.5. 2021

Můj 1. pokus o macramé andělská křídla jako začínající tvůrce macramé @kamilga_handame.

Doufám, že se vám tato Macramé inspirace líbila a že třeba zkusíte andělská křídla vytvořit! Pokud ano, moc ráda je uvidím a tak mě stačí označit @tvorim.duhu na IG nebo FB.

S láskou Kamča 🌈

Zanechat komentář